Vores distribuerede film

Den Næstsidste

Den Næstsidste er skrevet og instrueret af Jonas Kærup Hjort. Hans debutspillefilm har gjort sig bemærket på festivaler i bl.a. Hong Kong og Tallinn.

Den Næstsidste er en sort-humoristisk og gådefuld fortælling om en ubetydelig vandaflæser, der ankommer til en afsides bygning for at aflæse beboernes vandmålere. Inden han ved af det, befinder han sig indespærret i en ‘Alice i IKKE-eventyrland’-lignende labyrint af forhindringer. I forsøget på at slippe ud af bygningen vendes der op og ned på virkelighedsopfattelsen, rationalet og resterne af hans menneskelige eksistens.

Muidhond

Patrice Toyes dragende, foruroligende og ærlige belgiske drama med det unge, belgiske talent Tijmen Govaerts i hovedrollen.

Jonathan, en venlig og blid ung mand, der har siddet i fængsel efter overgrebsanklager på et barn, bliver løsladt på grund af manglende beviser. Han vender hjem for at bo med sin mor i udkanten af en belgisk havneby, og han ønsker brændende at glemme fortiden og skabe en lysere fremtid for sig selv. Selvom han følger alle reglerne til punkt og prikke, bliver hans gode intentioner alligevel sat på prøve, da en mor og hendes 9-årige datter flytter ind i nabohuset. Muidhond er en intim og gribende skildring af en ung mands kamp mod sine indre dæmoner, og filmen lader sin anspændte beskuer opleve filmen fra kanten af sit biografsæde.

Muidhond er skrevet og instrueret af Patrice Toye, og det er hendes 4. spillefilm siden hun blev uddannet ved den prestigefyldte filmskole Sint-Lucas i Bruxelles. Muidhond havde premiere på Film Fest Gent i slutningen af 2019, kort før coronapandemien brød ud, og her vandt den Publikumsprisen for Bedste Film. Siden har den spillet på en række filmfestivaler, hvor filmkritikerne kvitterede med flotte anmeldelser. Filmens poetiske soundtrack er produceret af den prisbelønnede britiske musiker John Parish.

Ava

Léa Mysius' charmerende og smukke spillefilmsdebut med det unge stjerneskud Noée Abita i hovedrollen.

13-årige Ava holder sommerferie med sin mor, da hun får konstateret en øjensygdom, der snart vil gøre hende blind. Da hun samtidig forelsker sig i den lidt ældre Juan, beslutter hun sig for at denne sommer ikke skal ødsles væk. Ava er en medrivende og sjov coming of age fortælling, der nægter at holde sig inden for den gængse rammefortælling og en sanselig og til tider surrealistisk film om ungdom og oprør. Alt sammen fanget i smukke, analoge billeder.

Ava er skrevet og instrueret af Léa Mysius. Det er hendes første spillefilm, efter hun blev færdig på den franske filmskole. Ava havde premiere på Cannes i 2017, hvor filmen vandt SACD-prisen. Siden har den vundet priser på festivaler i blandt andet Montréal og Stockholm og blev vist på CPH PIX i 2017.

“En lykkelig blanding af nouvelle vague, ånden fra 1968 og neo-anarkistisk punk” 

– WEEKENDAVISEN

“Billedsiden i Ava er smuk og sanselig – og det samme er musikken” 

INFORMATION

“Sommerspraglet debut-film bliver hængende i bevidstheden”  POLITIKEN

“Solrig, smuk og svært gennemskuelig coming of age-fortælling” – SOUNDVENUE

FILMPULS

ORDET

NOSFERATU

PLAYUP

KINOSAUR

JYLLANDSPOSTEN

EKKO

CINEMAZONE

CINEMAONLINE

Solaris Films, 8000 Aarhus C, Denmark. CVR.: 39724774